Logo Stichting Chenrezig Nederland

woensdag 28 oktober 2015

Afbouwen sponsoring Bylakuppe dorpen

De  afgelopen week bezig geweest met het updaten van de B files (kinderen in Bylakuppe vluchtelingenkampen in Karnataka India). Altijd een hele klus. Daarna volgt dat we iedereen willen informeren omdat er vaak keuzes gemaakt moeten worden. Een tijdrovende klus omdat vaak de emailadressen niet kloppen.

Geleidelijk aan begint duidelijk te worden dat we een goede keuze hebben gemaakt om langzaam de sponsoring te gaan afbouwen in de Bylakuppe dorpen. Na meer dan 20 jaar begint de noodzaak van sponsoring weg te vallen. Kon je voorheen bijna in ieder huis wel een sponsoring starten nu zoek je soms een dag om een geschikt gezin te vinden. De armoedecontroles die werden opgezet door Tenzin Yangkyi zorgen ook dat we bijna ieder jaar een lopende sponsoring beëindigen. Enerzijds omdat er meer bronnen van inkomsten zijn (vaak familie in buitenland) of anderzijds men gewoon een goed betaalde baan heeft. Dat is ieder jaar weer een heel gepuzzel.

Het inwerken van de nieuwe veldwerker vraagt ook zo zijn aandacht. Als extra kwam dit jaar dat er een DDoS aanval was geweest bij het ministerie van onderwijs in New Delhi waardoor de uitreiking van alle eindexamencertificaten (1.500.000 studenten) vertraagd waren (al weken/maanden). In ieder geval waren ze nog niet verstrekt toen de inschrijvingsdata van universiteiten werden afgesloten. Wij hadden 5 studenten die daardoor in het ongewisse bleven of ze wel of geen studiebeurs kregen (en wij dus de sponsoring wel of niet beëindigen).

ALS EEN SPONSORING EINDIGT NEMEN WIJ VANUIT DE STICHTING ALTIJD CONTACT OP MET DE SPONSOR.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.