Logo Stichting Chenrezig Nederland

zondag 1 november 2015

B files

Zo, de B Files van kinderen met een sponsor in de Bylakuppe dorpen, bestaande uit 6 grotere dorpen en 10 New Settlement-dorpen in en bij het oerwoud zijn weer bijgewerkt en verstuurd naar alle sponsoren.
Het is indrukwekkend om te zien wat we door de jaren wisten te bereiken:
·         Gezinnen waaruit de ouders wegvielen werden bij elkaar gehouden zodat ze het huis en de woonrechten behielden en met steun van dorp en familie de eerste jaren wisten te overbruggen in gezamenlijkheid.
·         Het laten opereren van kostwinners: septumdefecten, cataract, levertumoren en maagkanker.  En er kon medicatie bij TBC en andere chronische longaandoeningen worden betaald.
·         Uit elkaar gevallen gezinnen door sponsoring weer onder een dak bij elkaar brengen waarbij vanuit de lokale gemeenschap werk en structuur werd geboden.
·         Microkredieten waarbij daklozen in enkele jaren in staat waren een huisje en eigen inkomen te genereren, vrouwen na een scheiding of overlijden van de echtgenoot een eigen bestaan konden opbouwen of alleenstaande moeders in hun zorg voor de kinderen voldoende geld hadden om medicijnen voor zieke kinderen te kopen en aan  het eind van de dag nog steeds geld overhielden (35 cent). Of een beroepsmilitair na zijn carrière een bestaansminimum te bieden door een hotel/restaurant/brommergarage te financieren (wij financierden de hotelinboedel).
·         Het mooiste is echter de zekerheid die we konden geven aan velen, waaronder een meisje dat door beide ouders werd achtergelaten tussen de vuile was en het afval.  Na een slecht huwelijk vertrokken de ouders, beiden met een eigen kind uit een eerder huwelijk. En nu jaren later na eerst het overlijden van haar grootvader die haar vond tussen de vuile was en afval, ze vervolgens haar teruggekeerde moeder (een waarschijnlijk drugverslaafde prostituée) zag overlijden aan aids, maar zich al die jaren gesteund voelde door die anonieme Nederlandse sponsor, is ze zich aan het voorbereiden op het verwerven van een volledige studiebeurs medicijnenstudie.

Nu beginnen we aan de Microkredieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.